Lotgenotencontact

Contact met lotgenoten kan ontzettend belangrijk zijn. Je lotgenoten ondergaan immers eenzelfde soort traject, dus begrijpen wat je op het moment van diagnose en behandeling doormaakt. Dit contact kan een andere patiënt zijn, of een naaste.

Lotgenoten van HUKAs
Een aantal vrijwilligers van HUKAs heeft zich beschikbaar gesteld voor een-op-een contact.
Wil je met iemand praten, dan kun je contact opnemen met een van onze ervaringsdeskundigen.

Kim Hendriksen

Kim HendriksenKim is ervaringsdeskundige en voor HUKAs houdt ze zich bezig met lotgenotencontact, PR en communicatiewerkzaamheden.

Sinds 2015 zijn er bij Kim verschillende soorten huidkanker gediagnosticeerd. Ze heeft erg veel aan lotgenotencontact gehad. Wil je je ervaringen delen of heb je een vraag? Kim staat voor je klaar! Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kim zal daarna met je kijken op welke manier contact voor jou prettig is (mailen, bellen, beeldbellen) en eventueel hoe vaak.

 

 

Coby Solleveld

Coby SolleveldCoby is ervaringsdeskundige en voor HUKAs houdt ze zich bezig met lotgenotencontact.

Coby heeft verschillende huidkankersoorten en behandelingen daarvoor gehad. Ze staat nog steeds onder controle bij een dermatoloog. Ze heeft erg veel aan lotgenotencontact gehad. Wil je je ervaringen delen of heb je een vraag? Coby staat voor je klaar! Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Coby zal daarna met je kijken op welke manier contact voor jou prettig is (mailen, bellen, beeldbellen) en eventueel hoe vaak.

 

Lonneke Boot

Lonneke BootLonneke is ervaringsdeskundige en voor HUKAs houdt ze zich bezig met lotgenotencontact.

Lonneke heeft in 2021 een melanoom gehad en staat nog steeds onder controle bij een dermatoloog. Ze heeft erg veel aan lotgenotencontact gehad. Wil je je ervaringen delen of heb je een vraag? Lonneke staat voor je klaar! Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lonneke zal daarna met je kijken op welke manier contact voor jou prettig is (mailen, bellen, beeldbellen) en eventueel hoe vaak.

 

Kanker.nl

De Huidkanker Stichting heeft geen eigen forum op haar website. Op Kanker.nl staan verschillende gespreksgroepen waar u onderwerpen kunt bespreken, vragen kunt stellen, ervaringen kunt delen en tips kunt uitwisselen met lotgenoten.

Klik hier om naar de gespreksgroep te gaan voor mensen met huidkanker.

Klik hier om een vraag over huidkanker te stellen aan een dermatoloog en reeds gestelde vragen te bekijken.

Op Kanker.nl staan verschillende gespreksgroepen waar je onderwerpen kunt bespreken, vragen kunt stellen, ervaringen kunt delen en tips kunt uitwisselen met lotgenoten.
Om vragen te kunnen stellen, een gesprek te openen of te kunnen raadplegen moet u een account aanmaken op kanker.nl. Bij het aanmaken van een gesprek bepaalt u zelf of u deze ‘openbaar’ maakt (= zichtbaar voor iedereen op internet) of ‘niet openbaar’ (= alleen zichtbaar voor mensen met een account op kanker.nl).

Lotgenotenzoeker

De Lotgenotenzoeker is een digitale tool om zelf, op een veilige én vrijblijvende manier, in contact te komen met een lotgenoot. Hier kun je een-op-een praten met iemand die hetzelfde meemaakt. De Lotgenotenzoeker is er voor je als je kanker hebt (gehad). Maar ook naasten en nabestaanden kunnen er zoeken naar een lotgenoot.

Klik hier om naar de lotgenotenzoeker te gaan.