Nieuws

IJshockeyfan Nadia Popovici was vorig jaar bij een wedstrijd tussen de Vancouver Canucks en de Seattle Kraken.  Zij zat tijdens de wedstrijd vlak achter Brian Hamilton, een van de managers van de Canucks. Het viel Nadia op dat de moedervlek die Brian Hamilton in zijn nek had, sterk leek op exemplaren die ze eerder in het ziekenhuis had gezien. Lees verder bij RTL Nieuws.

Wilt u ons helpen? Een aantal studenten onderzoekt de vraag: hoeveel mensen hebben klachten van hun litteken na huidkanker. Zij hebben hiervoor een enquête gemaakt om met uw antwoorden te inventariseren welke klachten er zijn. Hier is de link naar de enquête. Alvast enorm bedankt voor uw medewerking!

Hoogleraar Klinische Dermatologie Maarten Vermeer van de afdeling Huidziekten kan met de toegekende subsidie onderzoek doen naar huidlymfoom, een zeldzame vorm van huidkanker.  Lees verder...

In een interview voor De 100 Belgen van 2021, waarin de HLN-lezers haar naar de 82ste plaats stemden, blikt ze terug. “Als er kanker bij je vastgesteld wordt, is het geloof in je lichaam weg. Je bent een hoopje niks.” Lees verder

‘Waarom heb je een flesje zonnebrand op je badkamerkastje staan?’, vroeg een vriendin mij laatst toen we daar wat verzorgingsproducten gingen pakken. ‘Nou gewoon, omdat ik dat elke dag gebruik’, antwoordde ik.  Lees het hele artikel.

De eerste keer dat ik basaalcelcarcinoom in mijn gezicht had, vertelde de dermatoloog dat ik ingepland zou worden voor een excisie (wegsnijden van de huidafwijking). Blij dat het bultje was ontdekt en er actie werd ondernomen. Maar mij werd niet direct verteld dat er ook andere opties waren dan een excisie.

Onlangs werd er een interessant artikel online geplaatst over twee dermatologen die 12 mythes ontkrachten betreffende zongebruik.
Dr. J. Brauer en dr. M. Henry hebben dit heel mooi samengevat in dit artikel.

Als je (huid)kanker hebt, kan je dat onrustig maken. Wat staat me te wachten? Hoe ontwikkelt het zich? Wat is eraan te doen?
De Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties heeft een vragenlijst ontwikkeld om te helpen om samen de zorg beter te maken.

Help mee en vul de vragenlijst in.