NieuwsIn de media

Heerlijk die zonnige dagen in de nazomer en begin van de herfst! Maar dat betekent ook dat er nog steeds goed gesmeerd moet worden. Marianne Crijns, dermatoloog en specialist huidkanker in het Antoni van Leeuwenhoek, vertelt ons hoe vaak we moeten smeren én waarom zonnebrandcrème alleen niet genoeg is. En vergeet niet: het blijft belangrijk in de nazomerzon te smeren.

Welke zonnebrandcrème je gebruikt is in Nederland niet heel belangrijk. Crijns zegt daarover: „In Nederland hebben alle zonnebrandmerken die in de winkel liggen het CE-keurmerk, wat inhoudt dat het product aan de daarvoor geldende regels voldoet. Ze beschermen dus allemaal en zijn volgens de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit veilig om te gebruiken. Op social media beweren mensen de laatste dagen dat zonnebrandcrèmes kankerverwekkend kunnen zijn, maar dat is met een goede studie nooit wetenschappelijk aangetoond. Wel is duidelijk aangetoond dat onbeschermd zonnen enorm kankerverwekkend is, dus smeer je alsjeblieft goed in.”: 

Crijns geeft nog meer tips om je goed te beschermen tegen de zon. Lees verder in dit artikelin dit artikel van de Telegraaf!